(postup najdete podrobně popsaný v článku)
Chuť této domácí nugety je hodně čokoládová. Je velmi dobrá a je skutečně těžké přestat ji uzobávat, té z obchodu se ale až tak nepodobá. Proto časem nejspíš přibude další experiment na toto téma :-) Jako delikátní pomazánka poslouží znamenitě, ale návrat do dětství to zatím není. Také jsme vypozorovali, že její chuť se zvýrazní a vylepší po pár dnech odležení. Ale je velmi těžké ji nesníst dřív!
Ještě před tím, než se pustíte do výroby této domácí nugety, musím vás varovat, že se jedná o vysoce návykový recept a sklenička jednou načatá bývá málokdy vrácena do lednice. Takže doporučuji použít co nejmenší skleničky. To by mělo alespoň trochu pomoci, abyste nespořádali celou várku na posezení:-)
Netrváte-li na exaktní chuti Nugety, rozhodně doporučuji vyzkoušet. Na chleba, housku, nebo s blížícími se Vánocemi jako krém do cukroví. U nás nevydržela déle než tři dny...
Co budeme potřebovat:
- 150g vyloupaných pražených arašídů
- 200g mléčné čokolády
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 lžíce rostlinného oleje bez výrazné chuti (třeba slunečnicový)
Postup:
1. Oloupeme arašídy. Budeme jich potřebovat 150g.
1. Oloupeme arašídy. |
2. Arašídy nameleme na jemno. Použila jsem k tomu funkci našeho odšťavňovače, ale dobře poslouží i klasický tříštivý mlýnek.
2. Arašídy nameleme |
3. Ve vodní lázni si rozpustíme 200g mléčné čokolády.
3. Rozpustíme čokoládu. |
4. Do rozpuštěné čokolády vmícháme rozemleté arašídy.
4. Smícháme čokoládu a arašídy |
5. Celou směs nalijeme do mixéru a mixujeme na nejrychlejší stupeň.
5. Rozmixujeme na nejrychlejší stupeň. |
6. Přibližně po pěti minutách mixování přidáme lžíci vanilkového cukru a lžíci oleje a mixujeme dalších asi pět minut. Do doby, než se nám směs zdá dostatečně hladká.
6. Přidáme cukr a olej |
7. Pak hotovou nugetou naplníme skleničky, zavíčkujeme a vložíme přes noc do lednice.
7. Nugetu nalijeme do sklenic. |
8. A vydržíme-li do rána, čeká nás sladká odměna. Dobrou chuť :-)
Dobrou chuť! |
Žádné komentáře:
Okomentovat